Flyg till Bulgarien

Att hitta hotell i Bulgarien är inte allt för svårt. Det finns hotell överallt på turistorterna, såväl Sunny Beach som Golden Sands består till 80% av hotell och restauranger. Det finns dock några saker man ska tänka på när det gäller hotell i Bulgarien.

För det första betyder inte tre stjärnor (3*) att hotellet håller tre stjärnors kvalitet och klass i svenska mått mätt.

Ett trestjärnigt hotell på den Bulgariska landsbygden är rent ut sagt ganska skabbigt och därför är det viktigt att man innan man åker får se hur det hotell man ska bo på ser ut både invändigt och utvändigt, på bilder.

Många hotell är dock jättefina och håller riktigt hög klass, speciellt utefter strandpromenaden på Sunny Beach. Där finns massor fina hotell som de flesta skulle kunna klassas som lyxhotell även av oss svenskar.

Fyrstjärniga och femstjärniga (4* och 5*) hotell är standard på Sunny Beach och de flesta är riktigt fräscha och nya. Egen bar, underbar hotellfrukost, restaurang, pool, poolbar och mycket annat är i princip standard.

Bokar man charter till Bulgarien och framförallt Sunny Beach brukar det innebära så fina hotell men har man otur hamnar man på ett lite skabbigare hotell ett par kilometer från centrum.

Kolla upp sådant noggrant på internet före, hur ens boende är i Bulgarien beror till stor del på hur lyckad semestern blir.

Är ni sugna på att se Bulgarien själva finns det möjligheter att hyra hyrbil. Detta görs bäst på plats och då hos researrangörerna eller reseguiderna på plats.

Boka hyrbil kostar ungefär som i Sverige eller lite billigare, kolla dock så att det finns ac i hyrbilen. Hoppas ni hittar det ni söker om Bulgarien ’s hotell och att ni får ett bra boende i Bulgarien!