Nessebar

Nessebar är en gammal stad belägen på en halvö i sydöstra Bulgarien. Staden är med på UNESCOs världsarvlista och har väldigt många vackra kyrkor att besöka, både i ruiner och som fortfarande används.

Trots att Nessebar endast ligger fyra kilometer från Sunny Beach centrum så har staden lyckats hålla kvar sin charm och arkitektur som sträcker sig tillbaka ända till 500 f.Kr.

Precis som Sunny Beach ligger den precis vid Svarta havet och var tidigare en väldigt viktig handelsstad och fiskeplats.

Gamla staden ute på udden har numer ca 10 000 invånare, medan ”Nya Nessebar” som ligger tätt ihopkopplat med det som idag kallas Sunny Beach har betydligt fler invånare. Det räknas dock i tusental, även om det finns många säsongsarbetare.

Är man på Sunny Beach rekommenderas en tripp till Nessebar, antingen via buss (charterresorna och resebyråerna som Ving och Fritidsresor anordnar bland annat resor dit med buss) eller med taxi. Det går även att gå men det tar en liten stund men kan rekommenderas om man t.ex. skulle råka vara lite bakfull, det är bara att följa strandpromenaden ca 4 kilometer.

Nessebar