Väder

Åker man till Bulgarien kan man nästan räkna med bra väder, precis som Spanien, Italien och Grekland har Bulgarien ett varmt klimat som kan liknas vid medelhavsklimat. På vintern är det dock inte något väder som är besöksvänligt för den solsugne turisten, då ligger temperaturen på mellan 5-15 grader normalt.

I maj är det uppemot 23-24 grader men på nätterna behövs en extra tröja eftersom temperaturen då kan gå ned till så lågt som 15 grader. Det är dock i maj, vädret under högsäsongen juni-juli-augusti (och till viss del även September) är betydligt varmare än så och temperaturen ligger på cirka 20-30 grader normala dagar.

Det vill säga både badvänligt och vänligt för andra aktiviteter! Mellan oktober-november-december-januari-februari-mars-april är det ganska mycket lägre temperatur och då badar ingen, inte ens turisterna, i svarta havet.

Temperaturen ligger dock under högsäsongen tillräckligt högt för att både vara lagom för att bada i utomhuspool och Svarta havet.

Soldagarna är något färre än i Spanien och Grekland – men å andra sidan är priset för att resa till Bulgarien betydligt lägre också, ett något sämre väder kan kanske vara värt det då.